Palveleva johtajuus 1.0 -> 2.0

Vuodesta 2014 olen vaalinut palvelevan johtajuuden ajattelussa Greenleafin (1977), Spearsin (1995, 2010) sekä van Dierendonckin (2011) perintöä, nyt sain käsiini uutta ajateltavaa aiheeseen (Laub 2018; Leveraging the power of servant leadership) liittyen (kiitos vinkistä Jari Hakanen!) ja tarkoitukseni on nyt tulkita ja sovittaa Laubin ajattelua tähän aikaan ja suomalaiseen työelämään sopivaksi. Tulossa syksyllä 2021 on mm. kirjoituksia, luentoja sekä valmennuksia aiheeseen liittyen!

”Palvelevan johtajuuden 2.0 malli käsittää kuusi perustavaa laatua olevaa  toiminnallista piirrettä, jossa kussakin on kolme selventävää täsmennystä, näillä luodaan ymmärrys ja käytänteet päivitetylle palveleva johtaminen 2.0:lle. Nämä piirteet ovat omaksuttavia käytänteitä, jotka jalostuvat käytännössä tehden, onnistuakseen tässä siirtymässä pysyvästi ajattelutavan pitää kuitenkin muuttua”.

Yhdessä aikaisempien palvelevan johtajuuden periaatteiden kanssa 2.0 versiosta muotoutuu ajankohtainen työhyvinvointia edistävä ja ylläpitävä kokonaisuus!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.